Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Caravelle/Multivan/Transporter 1991-2003
Post Reply
vdubtor81
Posts: 28
Joined: 09 Jun 2010, 00:35
Car: t4

Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by vdubtor81 »

Har nettop anskaffet meg en T4 95mod, siden jeg har fått meg 2 familie medlemmer :P

Men plages da selfølgelig med å få start, når motoren er kald.

Må enten bruke motorvarmer eller startgass for å få liv i den.

Når jeg lar den stå med motorvarmern noen timer, starter den som en drøm, men er litt være når jeg bruker startgass om morgen når jeg skal på jobb,da tar det et par glødinger og starter og høres litt sjarkete ut, og ei stygg røykutvikling i 1min.

Glødeplugger skal være skiftet ifjor. så tror ikke noe er feil med dem
chr18
-
-
Posts: 796
Joined: 31 Jan 2008, 00:36
Car: lang T4 93mod.
Phone: 90142311
Location: fredrikstad

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by chr18 »

Har du sjekket sikringen til glødepluggene? men på denne årstiden burde bilen starte uansett, jeg behøver ikke gløde for at den skal starte. hva sier tidligere eier? har den vært sånn lenge, og åssen oppstod dette eventuelt?
christian
vdubtor81
Posts: 28
Joined: 09 Jun 2010, 00:35
Car: t4

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by vdubtor81 »

skal sjekke sikringen, skal forhøre meg eksakt korsen den har vært :D
Drefts
Posts: 52
Joined: 20 Sep 2009, 13:14
Car: T4 1991 2.4d
Location: Nær Trondheim

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by Drefts »

Gløde rele, men om du bruker startgass så er vel glødepluggene gåen igjen nå.
Glødepluggene er vel med uansett om du vil eller ikke, om du vrir fort på nøkkel så vil glødingen være med en stund etter at bil har startet også.
VW Caravelle 2.5 TDI 98.mod


VW carvelle 2.4D T4 91.mod --RIP--
VW Golf 1.9TDI 94.mod --RIP--
Opel Omega 2.5tdi CD 95.mod --RIP--
Opel Vectra 2.0i GL 92.mod --RIP--
Toyota Corolla 1.3 85.mod --RIP--
Toyota Corolla 1.3 89.mod --RIP--
vdubtor81
Posts: 28
Joined: 09 Jun 2010, 00:35
Car: t4

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by vdubtor81 »

han som eide den før meg har brukt startgass, har brukt motorvarmer jeg, men fikk beskjed at æ kunne bruke startgass også om jeg sku ha start.
Men har lest litt å fått med meg at stargass ikke er særli bra for glødepluggene.

Blir vel ikke en billig ting å handle inn alle di glødepluggene
chr18
-
-
Posts: 796
Joined: 31 Jan 2008, 00:36
Car: lang T4 93mod.
Phone: 90142311
Location: fredrikstad

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by chr18 »

550kr for pluggene på Thorshov, billiger om du bare handler de 4 du kommer til å bytte hehe. grei jobb å gjøre en dag sånn på sommeren dette emd å bytte pluggene, men vær klar over at den lengst til venstre(høyre sett forfra) sitter bak diselpumpa, og er KRONGLETTE å bytte, vet om en del som har latt være å bytte den, derav komentaren om at det er billigere å bare handle inn 4 plugger :P :lol:
Lurte elelrs på om en eller annen reim akn ha hoppet en tann, min gamle monterte jeg diselpumpe-reima litt feil på, den startet, men var utrolig tung å starte, og den røyk en del. ellers er det som nevnt tidligere sikringen til glødepluggene, eller releet eller pluggene selv da. utelukk disse, og vi er ett hakk nærmere å finne feilen hehe.
christian
stste
-
-
Posts: 1622
Joined: 27 Feb 2009, 19:09
Phone: 41145417
Location: Larvik, Vestfold

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by stste »

Skru av dieselrøra og dekselet til pumpereima, så kommer du til den siste. Det blir mye enklere å bytte de andre også hvis du tar av alle diesel røra.
Det er verdt det 8)
8mm leddnøkkel og 12mm fastnøkkel. 17mm til dieselrøra.
Stian
1,9 TDI 2008 transporter
2,5 TDI 2003 Transporter RIP
2,5 TDI 2003 Multivan Westfalia tak Camper
2,0 TDI Touran (drittbil)
2,5 TDI 2000' (omplassert)
2,4D 94' RIP
2,4D 93' RIP
2,4D 93' RIP
Rudeboy
-
-
Posts: 7716
Joined: 15 Mar 2005, 12:29
Car: T4b California Coach syncro
Phone: 666
Location: 59°55′58″N 10°44′03″Ø

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by Rudeboy »

stste wrote:Skru av dieselrøra og dekselet til pumpereima, så kommer du til den siste. Det blir mye enklere å bytte de andre også hvis du tar av alle diesel røra.
Det er verdt det 8)
8mm leddnøkkel og 12mm fastnøkkel. 17mm til dieselrøra.

Det kan jeg skrive under på ! Skru av de smådelene og slipp å bruk hele kvelden under huven på bilen. De to pluggene aller lengst til høyre kan byttes fra undersiden, de er det såpass åpent rundt at det går helt greit. Men fra senterplugg og de to til venstre ? Bare knokepoker og jævelskap som tar laaaang tid å få gjort :D

mvh,
Yngve S
learning the hard way is also learning... :roll:
stste
-
-
Posts: 1622
Joined: 27 Feb 2009, 19:09
Phone: 41145417
Location: Larvik, Vestfold

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by stste »

Hvor bor du hen vdubtor81? for alt vi vet så kan det hende det bor litt ekspertise rett borti høgget:)
Stian
1,9 TDI 2008 transporter
2,5 TDI 2003 Transporter RIP
2,5 TDI 2003 Multivan Westfalia tak Camper
2,0 TDI Touran (drittbil)
2,5 TDI 2000' (omplassert)
2,4D 94' RIP
2,4D 93' RIP
2,4D 93' RIP
vdubtor81
Posts: 28
Joined: 09 Jun 2010, 00:35
Car: t4

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by vdubtor81 »

Bor i Bodø! :D
Rudeboy
-
-
Posts: 7716
Joined: 15 Mar 2005, 12:29
Car: T4b California Coach syncro
Phone: 666
Location: 59°55′58″N 10°44′03″Ø

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by Rudeboy »

Dæven, da sees vi på Nordlandstreffet om to uker i Bjerka :D

Siden jeg m/fam skal opp Rv-17 via Lurøy/Meløy så går det an å returnere til Havørnbyen den veien, you know, i flokk.
vdubtor81
Posts: 28
Joined: 09 Jun 2010, 00:35
Car: t4

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by vdubtor81 »

Sjekket idag sikringene, di så bra ut, men så nappet jeg ut rele 102, å der så jeg grunnen, muligens :P
En av di tykke polene på releet var rimeli svidd.

Så bilen kan starte uten denne da?
Den gjorde iallefall det, motorvarmeren har stått på ei stund da, så motoren va varm da
stste
-
-
Posts: 1622
Joined: 27 Feb 2009, 19:09
Phone: 41145417
Location: Larvik, Vestfold

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by stste »

Da kan du kjøpe nytt rele og sikringsboks eller slippe å betale godt over tusen kr:
Dårlig kontakt i relè plassen i sikringboksen?
Det er et ikke ukjent problem på noen av disse bilene.
Løsningen for meg ble å legge glødereleet utenfor sikringsboksen ved å ta ut nødvendige kabler bak på boksen og koble de direkte på releet. Problem solved 8)

Hvis du finner en sikringsboks på skrapen, så er sjansen stor for at den også er ødelagt.
Stian
1,9 TDI 2008 transporter
2,5 TDI 2003 Transporter RIP
2,5 TDI 2003 Multivan Westfalia tak Camper
2,0 TDI Touran (drittbil)
2,5 TDI 2000' (omplassert)
2,4D 94' RIP
2,4D 93' RIP
2,4D 93' RIP
vdubtor81
Posts: 28
Joined: 09 Jun 2010, 00:35
Car: t4

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by vdubtor81 »

Fant et punkt i releet som loddinga har løsnet, så jeg loddet den, og la opp nye ledninger, starter som en drøm :D
stste
-
-
Posts: 1622
Joined: 27 Feb 2009, 19:09
Phone: 41145417
Location: Larvik, Vestfold

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by stste »

Flott 8)
Stian
1,9 TDI 2008 transporter
2,5 TDI 2003 Transporter RIP
2,5 TDI 2003 Multivan Westfalia tak Camper
2,0 TDI Touran (drittbil)
2,5 TDI 2000' (omplassert)
2,4D 94' RIP
2,4D 93' RIP
2,4D 93' RIP
vdubtor81
Posts: 28
Joined: 09 Jun 2010, 00:35
Car: t4

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by vdubtor81 »

Nu står det bare litt senking, tenkte jeg :P
Må først få ordna starteren og termostat bryteren.

Må nok ta å lage en prosjekt tråd snart.

Noe tips til hvordan teste om termostat bryteren er gåen eller ikke?

Termostatbryteren er den 3-polete typen
stste
-
-
Posts: 1622
Joined: 27 Feb 2009, 19:09
Phone: 41145417
Location: Larvik, Vestfold

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by stste »

Og da mener du den som sitter til venstre litt ned på radiatoren når du står foran bilen? Den som skal starte viftene?
Sett stekovnen på 120 grader og mål om det blir noe mer kontakt tipper jeg funker? Noen får arrestere meg hvis det er feil.
Stian
1,9 TDI 2008 transporter
2,5 TDI 2003 Transporter RIP
2,5 TDI 2003 Multivan Westfalia tak Camper
2,0 TDI Touran (drittbil)
2,5 TDI 2000' (omplassert)
2,4D 94' RIP
2,4D 93' RIP
2,4D 93' RIP
vdubtor81
Posts: 28
Joined: 09 Jun 2010, 00:35
Car: t4

Re: Startproblem på min T4 2.4d, på kald motor!

Post by vdubtor81 »

Huff! idag skulle jeg starte bilen, like tungstartet som vanlig nesten, han hadde litt lyst på en måte, kan det være at startgassen har ødelagt glødepluggen, andre eieren sa han hadde brukt ei flaske den siste mnd.

Isåfall skal jeg kjøpe nye plugger tel lønningsdagen.
Post Reply